Pogledajte nevjerovatne snimke Travnika i uživajte u ljepotama vezirskog grada.

Čitanje traje otprilike < 1 min

U produkciji Galop Digital d.o.o. nastao je kratki video uradak koji u tri minute prikazuje najznačajnije prirodne i kulturno-historijske znamenitosti grada Travnika.

Grad Travnik smješten je u centralnom djelu Bosne i od davnina je čvorište brojnih puteva, a kroz historiju je poznat kao stolno mjesto bosanskih kraljeva, a nešto kasnije osmanskih vezira.

Plava voda, srednjovjekovna tvrđava, rodna kuća Ive Andrića, te brojne džamije neke su od najznačajnijih atrakcija ovog grada koji posjetiocima može ponuditi tako mnogo.

Srednjovjekovna tvrđava u Travniku

– U želji da grad Travnik predstavimo u što boljem i ljepšem svjetlu, a uzimajući u obzir brojne znamenitosti kojima raspolaže, odlučili smo kreirati kratki video uradak koji je prema našem mišljenju sveobuhvatan, uvjereni smo da će dinamične i atraktivne scene maksimalno držati pažnju svakog gledaoca.

Kadrovi nedavno restaurirane Šarene džamije, jedne od najočuvanijih sahat kula u našoj zemlji, tvrđave koja plijeni ljepotom i Plave vode koja je priča za sebe i najposjećenija lokacija u vezirskom gradu nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

U nastavku pogledajte video uradak: