Posljednja istraživanja kažu da na 97% odluka o kupnji utječe kvaliteta vaše web stranice

Čitanje traje otprilike 3 min

Dizajn web stranice vašeg biznisa vrlo je važan. Prema istraživanju Forbesa, na 97% odluka o kupnji će uticati kvaliteta vaše web stranice.

Bitni aspekti o kojima ćemo temeljitije pisati u nastavku:

Opći pregled dizajna web stranica

Izgled i dojam web stranice trebao bi biti jedinstven. Korisničko iskustvo trebalo bi ih natjerati da odmah žele kupiti od vas, jer dizajn vaše web stranice je jako bitan. Vaša stranica smatra se vašim digitalnim izlogom. Dakle, uvijek želite imati najbolju robu naprijed. Šetnja po radnji slična je kretanju po web stranici. Ako je vaša trgovina dobro dizajnirana, bit će isplativa i uspješna. Ako nije dobro osmišljen, posrtat će i propasti. Ista je stvar i s vašom web stranicom. Pobrinite se da dizajn odražava robnu marku i imidž vaše tvrtke. Drugo je lijep dizajn i fluidna navigacija. Oboje idu ruku pod ruku. Prilikom dizajniranja web stranice potrebno je uzeti u obzir mnoge aspekte. Ako ne koristite vlastiti tim, potrudite se da izaberete kredibilnu vanjsku firmu za dizajn web stranica. Galop Digital vam može pomoći u tom koraku.

Upotrebljivost web stranice

Tko voli doći na web stranicu i kliknuti 9 puta da pronađe ono što traži? Nitko, (ako ste odgovorili potvrdno, vi ste 1% koji nema ništa protiv) Kako je predložak vaše web stranice dizajniran vrlo je važno. Dok ste još u fazi planiranja, prije nego što se napiše redak html5 koda, napravite kartu web lokacije. Nacrtajte sve na ogromnoj ploči za suho brisanje ili upotrijebite program poput OmniGraffle da biste lakše vidjeli izgled. Izrada vizualnog plana kako će dizajn vaše web stranice teći pomaže vam u otkrivanju boljih načina organiziranja vašeg sadržaja. To čini vašu web stranicu lakšom za korištenje i prijatnijom za korisnike.

Što vaša web stranica osigurava ili nudi svojim korisnicima?

Web stranice imaju nevjerojatan utjecaj na posjetitelja u vezi vašeg biznisa. Mora postojati poseban razlog da ljudi dolaze na vašu web stranicu. Ako ste fotograf, morate imati galeriju fotografija svog portfelja. Ako ste restoran, morate imati jelovnik. Ove stvari se podrazumijevaju, međutim često se gubi fokus i web stranica pati od nedostatka smjera. Postavite ciljeve, optimizirajte za navedene ciljeve i izvršavajte s apsolutnom preciznošću.

Call to action web stranice

Web stranica je savršen trenutak da ponudite (prodate) nešto svom klijentu. Možda ne košta ništa i to je besplatna konzultacija ili besplatna proba. Možda uz kupnju možete uključiti dodatni proizvod. Ove ponude trebale bi se odmah vidjeti na početnoj stranici i imati vezu koju možete kliknuti za kupnju ili prihvaćanje. Također bi trebalo postojati mjesto za vaše kupce da odmah nešto kupe. Unovčavanje vaše web stranice potaknut će prodaju i povećati prihode vašeg biznisa.

Korištenje web stranica za hvatanje potencijalnih klijenata

Kako koristiti svoju web stranicu za hvatanje potencijalnih klijenata? Za početak, htjet ćete ih prijaviti na vaš besplatni bilten. Ovo je najlakši način za hvatanje potencijalnog klijenta. Možete čak i pokloniti nešto besplatno kako biste privukli ljude da se brže prijave. Svakako pošaljite bilten, inače će postati uzaludan marketinški alat. Također možete ponuditi besplatno izvješće ili posebnu ponudu, mogućnosti su prilično beskrajne.

Završni dizajn web stranice

Stoga, nakon što razmotrite sve ove opcije, ne zaboravite da ćete htjeti integrirati strategiju društvenih medija, strategiju optimizacije tražilice i strategiju plaćanja po kliku (ppc). Kad sve radi zajedno, radi kao dobro podmazan stroj koji treba samo održavanje i malo TLC -a.